måndag 18 april 2011

Kommunen ger sig inte om västar

Luleå kommun har återigen överklagat beslutet om att att ett västförbud i kommunens lokaler inte skulle vara tillåtet. Ärendet ska nu avgöras i Högsta förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten beslutade först att ett västförbud i kommunens lokaler skulle bryta mot lagen. Detta överklagades till Kammarrätten, som gav samma beslut. Men Luleå kommun ger sig inte där. I ett överklagande undertecknat Karl Petersen tar kommunen ärendet till högsta instans.

Det hela började i kommunfullmäktige den 22 februari i fjol, då det beslutades att kläder som kunde anses ha koppling till kriminell verksamhet inte fick bäras i kommunens lokaler. Ett beslut som alltså i två instanser visat sig vara olagligt.

Kommunen har nu begärt anstånd med att inkomma med yrkanden och utvecklande av grunder till överklagandet till den 28 april.
http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=5895761

2 kommentarer:

  1. Även om dom skulle få igenom förbudet så vad ger det? Det är inte så att det är farligt om någon bär en väst. Då kan dom helt enkelt ha tröjor med samma märken på så lägg ner tramset nu. Luleå kommun framstår som ett enda stort skämt!!

    SvaraRadera
  2. Om man tillhör en klubb som har väst i Luleå kan man då välja bort att betala kommunalskatt om man inte får vara i deras lokaler pga klädstil?

    SvaraRadera